Meclisin gündem maddelerindeki komisyon üyelikleri oylamalarla belirlendi.
Zonguldak Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısı yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Belediye kanunun 19. Maddesi gereğince bugün yapacağımız meclis toplantısına hoşgeldiniz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Geride bıraktığımız seçim süreci sonucunda Zonguldak halkının görüşleri sonucunda şahsım belediye başkanlığına sizler de meclis üyeliklerine seçilmiş bulunmaktasınız. Zonguldak’a yakışır en güzel hizmetlere talip olduk. Zonguldak halkı da bizleri layık gördüler. Huzurunuzda her birimiz adına Zonguldak halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Zonguldak ve halkımız yararına alacağımız kararda birlik ve beraberlikle hareket edeceğimize gönülden inanıyorum. Belediye meclisimizin yeni dönemde birleştirici, yapıcı çalışmaları olacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından meclis 1. Ve 2. Başkan vekilleri belirlendi. Yapılan oylamalara göre Meclis 1. Başkanvekili AK Parti’den Murat Uzun, Meclis 2. Başkanvekili ise yine AK Parti’den Samet Ayvaz seçildiler. Meclis katipliğine asil üye olarak AK Parti’den Uğur Sarıkan ve Havva Yılmaz seçildiler.
Encümen üyeliklerine ise yine AK Parti’den Şendoğan Karataş, İbrahim Cansız ve Sariye Eryiğit seçildiler.
Komisyon üyeleri belirlendi
Türlü İşler Komisyonu’na AK Parti’den Hüseyin Kahveci, Lütfü Çavuş ve Sinan Toprak, CHP’den ise Ozan Demirtaş ve Vahdettin Velioğlu seçildiler. Trafik Komisyonu’na AK Parti’den Onur Turgut, Mehmet Gökçınar ve Gökhan Çüteli seçilirken CHP’den Hasan Şenol ve Kenan Ekiz seçildiler.
Metropolitan Belediyeler Birliği’ne ise asil üye olarak AK Parti’den Şendoğan Karataş, Sinan Toprak ve Samet Ayvaz seçildiler. Yedek üye olarak ise Hüseyin Kahveci, Havva Yılmaz ve Gökhan Çüteli seçildiler.
ZONÇEB üyeliği için AK Parti’den asil üye Bünyamin Babaiban seçilirken yedek üyeliğe ise yine AK Parti’den Mehmet Gökçınar seçildi. Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’ne ise asil üye olarak AK Parti’den Onur Turgut ve Birkan Hamarat seçilirken yedek üyeliklere ise yine AK Parti’den Uğur Sarıkan ve Sariye Eryiğit seçildiler.
01.01.2018 ve 31.12.2018 tarihli Zonguldak Belediyesi 2018 yılı faaliyet raporu oylanırken 5 CHP'li üye salon dışına çıkarken, 7 CHP'li meclis üyesi yeterli görüldüğünü belirterek oy kullandı. Ancak buna karşı, 2018 yılı faaliyet raporu 19 oyla yetersiz görüldü. Meclisin son gündem maddesi olan belediye başkanına yetki verilmesinin ardından ikinci meclis toplantısının Mayıs ayında yapılması kararlaştırıldı.
Zonguldak Belediyesi'nde tüm görevler belli oldu
Zonguldak Belediye meclisi ilk toplantısını Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:35

GÜNEŞ
08:04

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:43

AKŞAM
18:06

YATSI
19:30