İstanbul Küçükçekmece’de düzenlenen Bartınlılar Birlik ve Dayanışma gecesine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Hüseyin Boran, AK Parti Amasra İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı Bekir Karabacak, Bartınlı Milli Sporcu Kadınlar Milli Boks Takımı Kaptanı Milli Boksör Şennur Demir, Dernek Başkanı Faik Özen ve yönetimi ve İstanbul’da yaşayan Bartınlılar katıldı.
Bartınlılar Birlik ve Dayanışma Gecesinde konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç “Bartın Mevren Sevdalıları Derneği’nin kuruluşunun birinci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen gecede sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ve memnuniyeti öncelikte belirtmek istiyorum. Dünyanın en büyük ilinin en büyük ilçesinde birlik ve beraberlik içerisinde olmanız ve size öncülük eden bir derneğinizin olması, bir belediyenin olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bartın’dan size selam getirdik. İnşaallah sizin selamlarınızı da memleketimize ulaştıracağız.” Dedi.
Doğup büyüdüğümüz memleketimizi unutmayalım diyen Milletvekili Tunç, kültürümüzü de çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Kültürümüzü yaşatmalıyız diyerek, Bartın’ın büyümesi gelişmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Bartın’da gerçekleştirilen yatırımlara da değinen Milletvekili Tunç, denizi, doğası, kültürel ve tarihi değerleri olan Bartın’a sahip çıkmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.
Bartın Mevren Sevdalıları Derneği’nin İstanbul Küçükçekmece’de düzenlenen Dayanışma gecesi protokol konuşmalarının ardından Ayasofya hafızları topluluğu’nun Kur-an tilaveti, ilahiler, tasavvuf müziği, semazen gösterileri, sinavizyon gösterisi ve tiyatro gösterileri ile devam etti.